Kawasaki a dezvăluit prima sa motocicleta electrică: când va fi lansat modelul EV

de: Andrei Tilimpea
10 10. 2022

Kawasaki EV, prima motocicletă electrică de dimensiuni mari venite de la giganții japonezi, apare sub formă de prototip la Salonul Intermot din 2022.

Prima dintre câteva motociclete electrice noi care sosesc de la Kawasaki în următorii doi ani a fost prezentată în formă aproape gata de producție la spectacolul Intermot 2022 din Germania.

Pur și simplu numit Kawasaki EV, modelul, cu un motor electric echivalent cu 125 cc, a fost vedeta standului gigantului japonez la expoziția de la Köln de săptămâna aceasta pentru a oferi mass-mediei și participanților ocazia de a se familiariza cu modelul emblematic.

Deși EV este încă menționat ca un prototip, este de așteptat să intre în producție anul viitor fără a suferi prea multe modificări, deoarece Kawasaki intenționează să lanseze prima dintre cele zece motociclete electrice de dimensiuni normale până în 2025.

Este același vehicul pe care Kawasaki la prezentat în timpul evenimentului Suzuka 8 Hours, dând spectatorilor șansa de a asista la accelerarea sa rapidă, dar silențioasă.

Cu toate acestea, apariția sa la Intermot a fost o oportunitate de a vedea mai atent unele dintre detaliile mai fine dar și proporțiile. Într-adevăr, în timp ce unele modele electrice se disting prin proeminența pachetului de baterii în locul unui motor – spre supărarea multor fani tradiționali ai motocicletelor – Kawasaki a făcut în mod clar efortul de a-l integra în design pentru un design mai curat, mai incognito la prima vedere.

Design interesant

Inspirat, dar nu identic cu alți membri ai gamei Kawasaki Z, profilul lateral al EV se distinge prin diferite cute și tăieturi care, atunci când sunt amestecate cu panourile negre mate, fac o treabă bună de a ascunde unele dintre elementele mai voluminoase ale modelului.

Secțiunea de coadă „în sus” este de asemenea notabilă, ceea ce ar putea sugera că a folosit spațiul limitat disponibil în cadrul compact pentru a găzdui componente.

În timp ce omiterea eșapamentului  oferă un indiciu evident despre ceea ce Kawasaki EV împachetează dedesubt, este unul dintre modelele electrice cu aspect mai discret.

Va trebui să așteptăm ca modelul final de producție să fie dezvăluit pentru confirmarea specificațiilor tehnice ale Kawasaki EV, dar documentele de înmatriculare au indicat o putere de 14 CP, aliniindu-l cu modelele de 125cc, inclusiv Z125 al companiei.

Din moment ce EV-ul a fost în centrul scenei la Intermot, Kawasaki ar putea folosi spectacolul EICMA din noiembrie de la Milano ca decor pentru a dezvălui noua sa bicicletă sport Hybrid.

Electricele și hibridele sunt doar două dintre metodele alternative în care investește Kawasaki pentru a asigura o alegere largă pentru cumpărătorii care fac tranziția de la combustibilii fosili, fiind de asemenea prognozate modelele viitoare alimentate cu hidrogen.